Bajgle Króla Jana

Bajgle Króla Jana powstały w 2015 roku w sercu Starego Miasta w Szczecinie, w cieniu Zamku Książąt Pomorskich i Starego Ratusza. Powstały z miłości do "bułek z dziurką", do dobrej kuchni, z pasji i chęci sprawiania ludziom radości. Od maja 2018 roku działamy również na Jeżycach w Poznaniu z taką samą pasją i filozofią.
Nasze bajgle są w 100% naturalne. Tworzymy je według własnej, sekretnej receptury. Używamy tylko najlepszych składników, nie stosujemy konserwantów ani spulchniaczy. Każdego bajgla formujemy ręcznie, poddajemy procesowi powolnego rozrostu dając czas na nabranie bajglowego charakteru. Zgodnie z kilkusetletnią metodą kąpiemy nasze bajgle we wrzątku przed wypieczeniem w piecu chlebowym.
Wyjątkowa receptura oraz zachowanie tradycyjnych metod wyrobu gwarantują, że bajgle smakują dokładnie tak, jak smakować powinny. Ich miąższ jest sprężysty i gęsty, a skórka chrupiąca.
Pomimo wciąż rosnącej popularności bajgli w Polsce, pozostajemy jednym z nielicznych miejsc w kraju tworzących bajgle samodzielnie, naturalnie i od podstaw, według tradycyjnych metod i receptur. W naszej ofercie mamy do zaoferowania bajgle w wielu kompozycjach smakowych wytrawnych, słodkich, mięsnych, wegetariańskich oraz wegańskich.
Sezonowo zmieniające się menu tworzą również przygotowywane w kuchni Króla Jana pożywne zupy, sałatki i desery, a dopełniają je herbaty, ciekawe zimne napoje i wyśmienita kawa.

Dane kontaktowe

  • 60+
    60+